viernes, 13 de julio de 2012

Manifestaciones: 'Vacaciones en Paz' por un #SaharaLibre en Santa Cruz de Tenerife, 14 Julio, y Barcelona, 15 Julio



Asociación Canaria de Amistad con el Pueblo Saharaui (ACAPS)

Estimados amigos y amigas

El programa de acogida de niños y niñas saharauis atraviesa uno de los momentos más complicados de su larga historia. La crisis económica, los recortes en las administraciones locales y un pesimismo creciente en la sociedad española hacen que resulte complicado sacar adelante una iniciativa como esta.

Pero estamos aquí para decir alto y claro que Vacaciones en Paz no morirá por estos motivos. Las personas que formamos parte del movimiento solidario con el Sáhara somos las primeras interesadas en que Vacaciones en Paz desaparezca, pero por razones bien diferentes, porque han regresado a su patria.

Sabemos que el Pueblo Saharaui no será libre dentro de un mes, quizás tampoco dentro de un año, pero sabemos que algún día recuperará su libertad. Por eso te esperamos el sábado para que nuestras voces a favor de la autodeterminación del Pueblo Saharaui sean escuchadas una vez más en las calles de Santa Cruz.
AYÚDANOS A DIFUNDIRLA


ACAPS Federació - Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
MANIFESTACIÓ: Per la justícia i la llibertat del Poble Sahrauí

Els més de 500 infants sahrauís acollits a Catalunya en el projecte Vacances en Pau, amb les seves famílies i gent solidària amb el poble sahrauí estan convocats a participar en una marxa per la pau i la llibertat del poble sahrauí, a Barcelona. La manifestació es farà el proper diumenge, 15 de juliol, a les 11h des de davant del Corte Inglés de plaça Catalunya. El recorregut: Plaça de Catalunya, Ronda Sant Pere, Via Laietana, Passeig Isabel II i Pla de Palau. Després de la manifestació, els participants podran anar a dinar al Parc de la Ciutadella, on podran gaudir de diverses activitats de lleure per als infants. La marxa està organitzada per la Delegació de Front Polisario a Catalunya amb el suport del moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya i de totes aquelles persones, organitzacions i entitats sensibles a la causa d’aquest poble.

Els convocants reivindicaran el dret a l’autodeterminació i la independència del poble sahrauí, que ha de permetre que aquests infants i les seves famílies puguin retornar a la seva terra i viure en pau i llibertat. Des de tots els pobles i racons de Catalunya, units més que mai en favor del poble sahrauí volem que li arribi als nostres governants la veu de la dignitat i la justícia, de l'honestedat i de la legitimitat.

ARA, MÉS QUE MAI, AVUI MILLOR QUE DEMÀ, EN NOM D'AQUESTS NENS I NENES, DEL SEU FUTUR, EXIGIM EL DRET A L'EXERCICI DE LA SEVA SOBIRANIA PER AL POBLE SAHRAUÍ.

Fuentes:  
ACAPS - Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí
Asociación Canaria de Amistad con el Pueblo Saharaui (ACAPS)